יום שבת, 2 באפריל 2016

עוגת פרג ופטל אדום

עוגת פרג ופטל אדום

אתם וודאי שמים לב שאני אוהבת פרג ומשלבת אותו בעוגות ובעוגיות שאני מכינה. כמו עם כוסברה, העולם נחלק לאוהבי פרג ולשונאיו...  אז אני בין אוהביו ומאמינה שמי שלא אוהב אותו, לא אוהב בגלל מרירותו. את המרירות ניתן למנוע אם קונים את הפרג וטוחנים אותו ומאחסנים במקפיא.

העוגה הזו משלבת בין צבעים, טעמים ומרקמים: השחור והאדום, המתוק והחמוץ, הגרגרי והפרי.

היראית מסובכת להכנה, אך ממש ההיפך.  מוכנים?



מה צריך?

2 כוסות קמח רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

1 כוס סוכר לבן

1 כוס פרג טחון טרי

1.5 כוסות פטל אדום קפוא

1/3 כוס שמן

1 כוס שמנת מתוקה להקצפה 38%

1 כוס חלב

2 ביצים בטמפ' החדר

מה עושים?

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה.
  • מוסיפים סוכר ופרג ומערבבים.
  • מוסיפים את השמן, את השמנת המתוקה להקצפה ואת החלב.
  • מערבבים לכדי עיסה אחידה, נזהרים לא לערבב יתר על המידה.
  • בצלוחית ניפרדת שוברים ביצה אחר ביצה וטורפים. מוסיפים את הביצים לעיסת העוגה ומאחדים.
  • לבסוף מוסיפים את הפטל הקפוא ומקפלים בעדינות לתוך המסה. שוב, לא לערבב יתר על המידה שכן העוגה תצא דחוסה.
  • מעבירים לתבנית העוגה ואופים בתנור כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

** לאחר שהעוגה הצטננה, ניתן לפדרה עם אבקת סוכר.
** אפשר להגיש פרוסת עוגה לצד קצפת או גלידת וניל מלווה בפטל קפוא ועלי נענע טריים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה