2 כוסות קמח רגיל
1 כף קינמון טחון
1/4 כוס סוכר חום בהיר
100 גרם ( שקיק) אבקת סוכר
100 גרם חמאה בטמפ' החדר
1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה 38%
מה עושים?
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מנפים לקערה את הקמח, את הקינמון ואת אבקת הסוכר. (חשוב לנפות את אבקת הסוכר כדי שלא יהיו גושים.).
- מוסיפים את הסוכר החום ואת השמנת המתוקה.
- מוסיפים את החמאה ומעבדים בעזרת הידיים ליצירת בצק.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לכדי 1 ס"מ וקורצים עוגיות. אני השתמשתי בצורות של 'חמסה' בגדלים שונים, אולם ניתן לקרוץ בכל צורה או פשוט לעשות עיגולים או צורות של גלילים בידיים.
- אופים כ-12 עד 15 דקות. מכיוון שהעוגיות הן מלכתחילה כהות, קצת קשה לראות מתי הן מזהיבות, אולם יש לבדוק לאחר כ 12 דקות. לא להשאירן בתנור יותר מידי כי הן מתקשות גם מחוץ לתנור.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה